Thursday, April 14, 2011

Sambal Puyuh Daun Kari




Hari ni masak telur puyuh pulak......Aku mmg tak berape suke makanye tapi anak lelaki yang kedua tu suke sangat , sekali die ceduk ade kot kat 15 biji ,habis lak tu.....Biarlah selerenye tengah ade.....Telur ni dah duk lame dalam petiais tu hari ni baru dimasak ,masak pulak dgn assam tempoyak huh.....beselero..Sebenarnye tempoyak tu sahabat aku bagi kerna dia ade berladang2 pokok durian dkt kampung di Johor.Seronokkkaaaa.......Semoga rezekinye tambah murah sbb bagi hasilnye kepada sahabat2nye.Ok kite layan resepinye

Bahan2

Sumber:sendiri

30 biji telur puyuh
5 biji bawang kecil-mesin
1 biji bawang besar-mesin
2 ulas bawang putih
5 sudu pes cili mesin
2 tangkai daun kari
1 sudu serbuk kari
garam dan perasa

caranye:
1.Panaskan minyak,masukkan semua bahan yang dimesin sehingga naik minyak dan wangi
2.Masukkan rempah kari,kacau sehingga wangi dan masukkan daun kari
3.Masukkan bahan perasa
4.Masukkan telur ,gaul rata dan angkat.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...